Tgrt Haber

Türk ateşiyle intikamını aldı: Paşinyan'a karşı Putin'den Karabağ'da ince taktik

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Türkiye Gazetesi
21 Eylül 2023 23:23 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 23:30

Azerbaycan, Ermeni silahlı güçlerine karşı başlattığı operasyonu 24 saat içerisinde zaferle sonuçlandırdı. 90’dan fazla mevzinin kazanıldığı bu süreç, Moskova’nın Erivan’a sırtını döndüğünü bir kez daha gösterdi. 

Azerbaycan​ güçleri, Ermeni çetelere karşı başlattıkları Anti terör operasyonundan 24 saat gibi kısa bir sürede zaferle çıktı. 90’dan fazla mevzinin kazanıldığı bu süreç, Moskova’nın Erivan’a sırtını döndüğünü bir kez daha gösterdi. 

Azerbaycan’a karşı sahada ağır bir yenilgi alan Ermeni çeteler uluslararası arenada da Rusya’dan darbe yedi. Karabağ’da Ermenilerin elinde olan gayrimeşru yönetim bel bağladığı ülke Rusya​'dan destek göremedi. Rusya’nın Azerbaycan’ın önünü açması ve Azerbaycan lehine açıklama yapması Ermenistan​'ı bölgede tamamen yalnız bıraktı. 

RUSYA OPERASYONUN ARKASINDA DURDU

Azerbaycan ordusu operasyonun başladığı gün Ermenistan'a ait Tor hava savunma sistemini imha ederken Rusya'dan operasyona yönelik bir açıklama gelmedi.
Ermenistan’da iki üssü bulunan ve hava kontrolünü ellerinde bulunduran Rusya operasyonda Azerbaycan'ın arkasında durdu.

'PAŞİNYAN NATO YAKINLAŞMASININ BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Paşinyan’da soğuk duş etkisi yaratan açıklamalar sonrası Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'n açıklamasında da açık şekilde “Paşinyan NATO yakınlaşmasının bedeli ödeyecek” mesajı taşıyordu.

'YENİLGİDEN RUSYA'YI SUÇLADI'

Medvedev Telegram üzerinden yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bir gün kardeş ülkeden bir meslektaşım bana şöyle dedi: Ben sana yabancıyım, beni kabul etmiyorsun. Ben de gerekeni söyledim: Biyografiye göre değil, eylemlere göre yargılayacağız. Sonra savaşı kaybetti ama tuhaf bir şekilde yerinde kaldı. Daha sonra vasat yenilgisinden dolayı Rusya'yı suçlamaya karar verdi. Daha sonra ülkesinin topraklarının bir kısmından vazgeçti. Sonra NATO ile flört etmeye karar verdi. Bakalım onu nasıl bir kader bekliyor.” 

Karabağdaki gayrimeşru seçimler, ABD ve NATO yakınlaşması Ermenistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açtı.

Paşinyan’ın ülkesinin güvenlik konusunda Rusya'ya bağımlılığını 'stratejik hata' olarak nitelendirmesi iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

Yaşanan gelişmeler sonraı Azerbaycan operasyon​ başlattığı sırada Rusya’nın Azerbaycan’a vurulması gereken koordinatları verdiği iddia edildi. Rus medyasında ABD, Ukrayna’da istediğini elde edemeyince Paşinyan’ı kışkırtarak Putin’i Kafkas cephesinden sıkıştırmaya çalıştı belirtildi. ABD güdümünde hareket etmeye başlayan Paşinyan’ın hamlelerine karşı Rusya da Karabağ​ kartını açtı. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...