Tgrt Haber

Türk hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı!

03 May 2023 11:04 - Güncelleme : 03 May 2023 11:16
Türk hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'daki anıt provokasyonunun ardından Türk hava sahasının Ermenistan uçaklarına kapatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, katıldığı canlı yayında Ermenistan​'ın anıt provokasyonunun ardından Türkiye​'nin hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapattığını söyledi. Teröristler için Nemesis anıttının yapılması üzerine konuşan Bakan Çavuşoğlu, ''Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Cevap olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız. VIP uçuşlar dahil 3. ülkelere uçuşlara izin vermeyeceğiz" dedi. 

ERMENİSTAN'IN ANIT PROVOKASYONU

Ermenistan, Osmanlı siyasi liderlerinin yanısıra Türk diplomatlara yönelik terör eylemlerini yüceltmeyi amaçlayan bir anıt dikmişti. Terör saldırılarının kod ismi olan "Nemesis" adı verilen anıta Dışişleri Bakanlığı sert tepki göstermiş, bu tür kararların Ermenistan ile süren normalleşme adımlarına zarar vereceğine dikkat çekilmişti.

Dışişleri'nin geçen haftaki açıklamasında, "Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir" denilmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...