Tgrt Haber

'Türk maymunları' diyen ırkçı Fin Bakan özür diledi

12 Temmuz 2023 09:56 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 11:51
'Türk maymunları' diyen ırkçı Fin Bakan özür diledi

Finlandiya'nın aşırı sağcı Maliye Bakanı Riikka Purra'nın ırkçı sosyal medya paylaşımları gün yüzüne çıktı. Purra hata yaptığını söyleyerek özür diledi.

Finlandiya​ kabinesinin aşırı sağcı isimlerinden Maliye Bakanı​ Riikka Purra'nın 2008 yılından beri farklı blog yazılarında ya da sosyal medya paylaşımlarında ırkçı ifadeleri tekrar tekrar kullandığı ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre, bir yazıda, trende karşılaştığı bir grup genç göçmen için, ''Bana bir silah verseler, trende cesetler olurdu, görürdünüz'' diyor. Bir başka yazıda ise Somalili ve Türk göçmenleri hedef alıyor, ''Türk maymunlar'' ifadesini kullanıyor.

Riikka adıyla yazdığı bir başka yazıda ise, ''Bugün Helsinki'de dilenci ve siyah çocuklara tükürmek isteyen kimse var mı'' diye soruyor.

'Türk maymunları' diyen ırkçı Fin Bakan özür diledi

''HATA YAPTIM, ÖZÜR DİLERİM''

Purra 15 yıl önceki bu ifadelerini ‘aptalca' olarak tanımladı ve kırdığı kişilerden özür dilediğini söyledi. Twitter hesabından da açıklama yapan Purra, ''Ben mükemmel bir insan değilim, hatalar yaptım'' ifadelerini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...