Tgrt Haber

Türkiye baskı kurdu, BM geri adım attı! Çağırmıyoruz

27 Ocak 2016 08:31
Türkiye baskı kurdu, BM geri adım attı! Çağırmıyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, 'BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura davet mektuplarını gönderdi. Bana, PYD'ye davet mektubu göndermediğini söyledi' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, France Culture Radio'nun sorularını yanıtladı. Cenevre'deki Suriye müzakereleri ile ilgili soru üzerine Fabius, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura davet mektuplarını gönderdi. Bana PYD'ye davet mektubu göndermediğini söyledi" dedi. Fabius, Mistura'nın ayrıca Riyad merkezli muhalefetin müzakere grubunun başı olacağını, ancak diğer grupların da orada yer alabileceğini söylediğini aktardı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Strazburg'daki temasları sırasında bir televizyon kanalının canlı yayınında 29 Ocak'ta yapılacak Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine terör örgütü PYD'nin davet edilmesi halinde Türkiye'nin müzakereleri boykot edeceğini bildirmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kara27 Ocak 2016 10:38

Slm öncelik bu kara iyimi sizce iyi değil bir Kürt olarak pyd nin o.masada olmasını isterdim .çünkü pyd nin orda insanların kurtarıcısı ve işid nanetini püskürtmeyi işid gibi bir belayi kobani gibi bir yere sokmamistir işidin korkusu Türklerin korkusu ondan Türkiye aynı masada istemiyor olsaydı masada işidi de istiyeçek ti.

Asya çetin27 Ocak 2016 10:26

Türkiye bilir işini...

Sonraki Haber Yükleniyor...