Tgrt Haber

Türkiye düşmanı Menendez’e bir suçlama daha! Her yerinden kir akıyor

03 Ocak 2024 08:45 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 08:46
Türkiye düşmanı Menendez’e bir suçlama daha! Her yerinden kir akıyor

ABD'li Senatör Bob Menendez hakkındaki "rüşvet ve yolsuzluk" suçlamalırna bir yenisi eklendi. Federal savcılar, Türk karşıtlığı ve Yunan dostluğuyla bilinen Menendez'i bu kez de Katar'danr rüşvet almakla suçladı.

Aktif görev esnasında Türkiye karşıtı söylemleriyle sıkça gündeme gelen ABD'li Senator Bob Menendez​'in ipliği pazara çıkmaya devam ediyor.  Menendez Mısır’ın ardından bu kez de  rüşvet alarak Katar​ çıkarına faaliyet yürütmekle suçlanıyor.

PARAYI VERENİN BORUSUNU ÖTTÜRÜYOR

Federal savcılar 70 yaşındaki Menendez’i,  siyasi nüfuzunu ABD’deki bir emlak geliştiricisinin Katar hükümetiyle bağlantılı bir yatırım fonundan mali destek sağlaması için kullanmakla suçladı. New Jersey'in önde gelen geliştiricilerinden Fred Daibes'ten rüşvet​ almak suçlaan Menendez'in ayrıca Daibes'i Katar kraliyet ailesinin bir üyesi ve Katar Yatırım Fonu'nun müdürüyle tanıştırdığı iddia ediliyor.

İddianameye göre, Katar Yatırım Fonu bir yatırımı değerlendirirken Menendez, Katar hükümetini destekleyen çok sayıda basın açıklaması yaptı.

LÜKS SAATE TAVLADILAR

İddianamede Menendez'in Ağustos 2021'de Katar hükümetini övdüğü bir basın bültenini Daibes'e göndererek  "Onlara göndermek isteyebilirsiniz" dediği bilgisine yer verildi. Ertesi ay, Katar hükümetinin Manhattan'da düzenlediği özel bir etkinliğe katıldıktan sonra Daibes, Menendez'e 23 bin 990 dolar değerindeki lüks saatlerin fotoğraflarını göndererek "Bunlardan birine ne dersiniz?" sorusunu yöneletti. İki gün sonra ise Menendez, Daibes'e, Katar'ı destekleyen Senato kararını takip eden bir web sitesinin bağlantısını mesaj attı.

FIRSATLARI KAÇIRMAMIŞ

Ocak 2022'de Menendez, potansiyel yatırımı tartışmak üzere Daibes ile Londra'da yapacağı görüşme öncesinde Katar Yatırım Fonu temsilcisine "Arkadaşımın ayın 15'inde sizi ziyaret edeceğini öğrendim. Bu görüşmenin her ikinize de karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşmayla sonuçlanacağını umuyorum" mesajını yolladı.

F1 BİLETİ VE KÜLÇE ALTIN ALMIŞ

2022 yılının Mayıs ayında ise senatörün talebi üzerine Katarlı yetkili, Nadine Menendez'in yakın akrabasına Formula 1 Grand Prix'si için bilet sağladı.

Aynı ay, senatör Daibes ile iki Katarlı yetkili arasındaki toplantının ardından Katar Yatırım Fonu, Daibes'in şirketiyle bir konut projesinden ortak olmak için niyet mektubu imzaladı.

İddianameye göre, Daibes daha sonra Menendez'e bir külçe altın verirken, geçtiğimiz yıl Katar Yatırım Fonu Daibes'in projelerine on milyonlarca dolarlık yatırım yaptı.

MISIR​'A BİLGİ SIZDIRMAKLA DA SUÇLANIYOR

Menendez'e 22 Eylül 2023’te, eşi Nadine (Arslanian) Menendez ile rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti. Menendez'in "Mısır hükümetine, ABD devletine ait hassas bilgiler sağladığı ve gizlice yardım eden başka adımlar attığı" öne sürülmüştü. Dava kapsamında yapılan aramalarda Menendez'in evinden altın külçeler ve gizli nakit paralar çıkmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...