Tgrt Haber

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki yatırım teşvik anlaşması imzalandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ocak 2024 22:30 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 22:31
Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki yatırım teşvik anlaşması imzalandı 

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki doğrudan yatırımları teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir adım attı. İki ülke arasındaki doğrudan yatırımları teşvik etmek amacıyla imzalanan mutabakat zaptı resmi olarak onaylandı. 

Suudi Arabistan​ Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'ta toplandı. Toplantıda Türkiye​ ile olan iş birliği anlşamaları da ele alandı. 

Ülkenin resmi ajansı SPA'dan aktarılan bilgiye göre, Enformasyon Bakanı Selman bin Yusuf el-Duseri, toplantıda Suudi Arabistan ile Türkiye arasında daha önce imzalanan ve doğrudan yatırımı teşvik eden işbirliği mutabakat zaptının onaylandığını duyurdu. 

Duseri, konunun detaylarına ilişkin bilgi vermezken anlaşmanın her iki ülke arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmesi ve ekonomiye katkı yapması bekleniyor. 

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ ESNASINDA İMZALAR ATILMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın 17 Temmuz 2023'te gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanmıştı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...