Tgrt Haber

Türkiye, Rusya, İran Moskova'da bir araya geldi

20 Aralık 2016 11:46
Türkiye, Rusya, İran Moskova'da bir araya geldi

Moskova'da Türk, Rus ve İran Dışişleri Bakanları 'Suriye'yi görüşüyor. Çavuşoğlu konuşmasında dün yaşanan saldırıya değinerek," hem Rusya hem türkiye biliyor ki bu terör saldırısının hedefi ilişkilerimie zarar vermek ulaştığımız tüm hedefleri yok etmek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da yapılan Suriye toplantısında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un suikaste kurban gitmesiyle ilgili konuştu.
 
Lavrov; "Suikastin her detayını araştırmalıyız. Türkiye'nin olaya verdiği hızlı reaksiyondan dolayı minnettarız. Teröristlere aman vermemeliyiz." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: AMACI BİLİYORUZ
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları ise şu şekilde: 
Rusya zaten her zaman en iyi diplomatlarını Ankara'da görevlendirir. Bu da ilişkilerimize gösterdiği önemdir. Dün Cumhurbaşkanlarımız görüştüler biz de görüştük. Şunu bilmenizi isterim Rusya kadar Türk halkı da üzgün. Yine hem Rusya hem türkiye biliyor ki bu terör saldırısının hedefi ilişkilerimie zarar vermek ulaştığımız tüm hedefleri yok etmek. Bu hain terör saldırısının arkasında kim var ortaya çıkartmak görevimiz. Uzmanlarımız Ankara'ya ulaştı ya da ulaşmak üzere.  Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar. Bu terör saldırısın arkasında ne var açığa çıkaracaklar.
 
"KARLOV'UN ADINI YAŞATACAĞIZ"

Elbette Karlov'a yapılan bu terör saldırısının hesabı sorulacaktır. Ve kendisinin adını hem Ankara'da hem de yüreğimizde yaşatacağız. Elçilik sokağının ismine de Karlov'un adını vereceğiz.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...