Tgrt Haber

Türkiye'de 28 Ukrayna'da 86 dolar! Yetkililerin usulsüzlükleri gün yüzüne çıktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Nashi Groshi
29 Ağustos 2023 09:15 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 09:35
Türkiye'de 28 Ukrayna'da 86 dolar! Yetkililerin usulsüzlükleri gün yüzüne çıktı

Ukrayna'daki bir başka yolsuzluk ve usulsüzlük daha ortaya çıktı. Türkiye'den alınan askeri montlar üzerinden Ukraynalıların ciddi gelir elde ettiği gün yüzüne çıktı.

Ukrayna​'da devlet ve kamu görevlilerinin yolsuzluklarını ortaya çıkarmak amaçlı kurulan Nashi Groshi isimli araştırmacı gazetecilik programı, Ukrayna'daki savaşı kullanarak yolsuzluk​ ve usulsüzlük yapıp, haksız yere kazanç sağlayan bazı yetkililerin olduğunu açıkladı. Yetkililerin bu usulsüzlüğü yaparken konumlarını kullandığı belirtilen araştırma programında, devlet ve kamu görevlilerinin ciddi kazançlar elde ettiği ortaya çıktı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı​'nınTürkiye​'den satın aldığı askeri kamuflaj montlarının Türkiye'de perakende satışının çok daha ucuz olduğu anlaşıldı. Araştırma programı sayesinde montları satan şirketin ise Ukrayna siyasetiyle bir bağı olduğu ortaya çıktı.

ŞİRKET MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİNİN

Montları satan şirket Vector Avia ise bir milletvekilinin yeğeninin çıktı. Şirketin Ukrayna Devlet Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurucusu olduğu Halkın Hizmetkarı Partisi'nin Milletvekili Hennadii Kasaii'nin yeğeni Oleksandr Kasai'ye aile olduğu açıklandı.

Türkiye'de 28 Ukrayna'da 86 dolar! Yetkililerin usulsüzlükleri gün yüzüne çıktı

TÜRKİYE'DE 29, UKRAYNA'DA 86 DOLAR

Askeri kamuflaj montlarının tanesinin 86 dolara satın alındığı belirtilirken Türkiye'de ise bu ceketlerin perakende fiyatının 68 dolar, 55 dolar ve 49 dolar gibi farklı fiyatlara satıldığı da duyuruldu. Türkiye’deki şirketin hazırladığı faturada ceketlerin 29 dolara satıldığı belirtilirken, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın sunduğu faturada ise ceketlere 86 dolar ödendiği belirtildi.

Türkiye'de 28 Ukrayna'da 86 dolar! Yetkililerin usulsüzlükleri gün yüzüne çıktı

Ukrayna medyasında yer alan haberlerde ise daha sonra bu ceketlerin 27 dolardan satışa çıktığı ve hepsinin tükendiğine dikkat çekildi. Yerel basın, satıştaki ceketlerin yeteri kadar ağır olmayabileceğini ve bu sebeple satışa çıkmış olabileceğini söyleyerek Ukrayna iklimine uygun olmama ihtimali olduğunu değerlendirdi.

Kiev Bilimsel Araştırma Enstitüsü de, satın alınan bu ceketlerin 'istenilen amaç için kullanılamayacağını' duyurdu.

Kaynak: Nashi Groshi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...