Tgrt Haber

Türkiye’deki müzakere öncesi Zelenskiy Rusya’nın 3 talebine yeşil ışık yaktı

28 Mart 2022 10:32 - Güncelleme : 28 Mart 2022 10:40
Türkiye’deki müzakere öncesi Zelenskiy Rusya’nın 3 talebine yeşil ışık yaktı

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş bir aydan fazladır sürerken barış görüşmelerine Türkiye ev sahipliği yapacak. Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki kritik görüşmeye saatler kalan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, müzakereyi tıkayan olan Moskova yönetiminin 3 talebine yeşil ışık yaktı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgalde bir ay geçti. Türkiye’nin barış çabaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silahların susması için Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile art arda görüşmeler gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüşmesinin ardından müzakerenin İstanbul’da yapılması konusunda mutabık kalındı.

ZELENSKİY RUSYA’NIN ŞARTLARINI KABUL ETTİ

İstanbul’da yapılacak olan barış görüşmelerine saatler kala Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, şartların yerine getirilmesi durumunda Ukrayna’nın Rusya’nın bir süredir bastırdığı tarafsızlığını ilan etme, NATO’dan vazgeçme ve nükleer silah geliştirmeme gibi taleplerine onay verebileceğini söyledi.

AMAÇ HIZLICA SAVAŞI BİTİRMEK

Zelenskiy’nin Rusça konuştuğu röportaj, Rus denetleme kurulu tarafından engellenmeye çalışıldı. Gazeteciler hakkında soruşturma başlatılması da gündemde olurken, Zelenskiy amacının savaşı olabildiği kadar hızlı bir şekilde bitirmek ve Rusya güçlerinin ele geçirdiği yerleri bırakmasını sağlamak olduğunu da vurguladı.

“KİEV’İ ALACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLARDI”

Zelenskiy röportajda, “Rusya liderinin Ukrayna’nın savaşı yüzde 99.9 çiçekler ve gülücüklerle beklediğini düşünüyorum. Savaşın üçüncü ya da dördüncü gününde Kiev’de zafer kazanacaklarını düşünüyorlardı” dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...