Tgrt Haber

Türkiye'den ABD'ye F-16 resti: MMU ve KIZILELMA'mız var

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
05 Nisan 2023 15:50 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 15:58
Türkiye'den ABD'ye F-16 resti: MMU ve KIZILELMA'mız var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile F-16 görüşmeleri hakkındaki soruya cevap verdi. Kalın, "F-16'yı vermeyene biz deriz ki, "Bizim Kızılelma'mız var, bizim Milli Muharip Uçağımız (MMU) var, bizim başka alternatiflerimiz var. Bundan kendileri pişman olurlar"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Anadolu Ajansı'nın sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Mescid-i Aksa​ baskını ve F-16​ konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD ile F-16 görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Kalın, "F-16'yı vermeyene biz deriz ki, "Bizim Kızılelma'mız var, bizim Milli Muharip Uçağımız (MMU) var, bizim başka alternatiflerimiz var. Bundan kendileri pişman olurlar" dedi.

TÜRKİYE​'DEN F-16 RESTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

İsrail'in Mescid-i Aksa baskını zamanlaması tesadüf değil. İsrail hükümetinin burada kendi iç sıkışmışlığını aşmak için bu tür hadiselere başvurduğunu geçmişte de biz gördük.

F-16'yı vermeyene biz deriz ki, "Bizim Kızılelma'mız var, bizim Milli Muharip Uçağımız var, bizim başka alternatiflerimiz var. Bundan kendileri pişman olurlar.

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...