Tgrt Haber

Türkiye’den Fransa için seyahat uyarısı geldi…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Temmuz 2023 06:54 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 06:54
Türkiye’den Fransa için seyahat uyarısı geldi…

Son dakika haberi: Fransa’da yaşanan eylemler nedeniyle Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği uyarı mesajı yayınladı. Fransa’da olan veya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşların ülke geneline yayılan şiddet eylemlerine karşı dikkatli olunması yönünde çağrı yapıldı. 

Fransa’da 4 gecedir süren eylemler ülke geneline yayıldı. 17 yaşındaki çocuğunpolis​ kurşunuyla öldürülmesi sonucunda başlayan protestolarda Fransa’nın farklı noktalarından dumanlar yükseldi. Protestocular ile polis ekipleri karşı karşıya gelirken 1000’den fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Eylemciler ayrıca birçok iş yeri ve mağazayı yağmalarken birçok kentin belediye başkanı kolluk kuvvetlerinin arttırılması yönünde çağrı yaptı.

PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN “SEYAHAT” UYARISI

Dünyanın yakından takip ettiği gelişmelere ilişkin Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinden dikkat çeken uyarı geldi. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre açıklamada, "Söz konusu olaylar dikkate alınarak, başta Paris olmak üzere, Fransa​'da bulunan vatandaşlarımızın veya Fransa'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın azami teyakkuzu göstermeleri ve olası gösteri alanları ile yakın çevreden uzak durmaları, muhtemel olayların gelişimini yerel makamlar ile Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun duyuruları üzerinden düzenli şekilde takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Fransa'da yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıda irtibat bilgileri sunulan Konsolosluk Çağrı Merkezine başvurmaları mümkündür." ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/TurquieParis/status/1674847920166715392

Vatandaşların arayabilecekleri telefon numaraları, açıklamada şu şekilde paylaşıldı:

"Konsolosluk Çağrı Merkezi Fransa'dan +33 180 146335, Türkiye'den +90 312 292 29 29"

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...