Tgrt Haber

Türkiye'den tutuklanan Gannuşi için tepki: Fayda sağlamaz

20 Nisan 2023 12:53 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 13:05
Türkiye'den tutuklanan Gannuşi için tepki: Fayda sağlamaz

Dışişleri Bakanlığı, toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasetçilere yönelik bu tür tasarrufların, Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağını vurguladı.

Tunus​'ta Ennahda Partisi lideri ve eski Halkın Temsilcileri Meclisi Başkanı Raşid el-Gannuşi’nin tutuklanmasına Türkiye​'dn tepki geldi.

"GENİŞ UZLAŞI" TAVSİYESİ

AA'nın aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Gannuşi'nin tutuklanmasından endişe duyulduğu ifade edildi. "Tunus’ta demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz" denilen açıklamada Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Tunus’un barış, refah ve esenliği için katkı sağlamayı sürdürecği vurgulandı.

İFTAR VAKTİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Gannuşi, 17 Nisan'da güvenlik güçlerince iftar vaktinde evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı. 48 saatlik savcılık sorgusunun ardından dün akşam adliyeye sevk edilen Gannuşi, Tunus Asliye Mahkemesince bu sabaha karşı tutuklanmıştı.

Gannuşi ve beraberindeki 11 kişi, "devlet güvenliğine karşı komplo" ile suçlanıyor. Cumhurbaşkanı Kays Said'in önde gelen muhaliflerinden biri olan Gannuşi’nin beraberinde gözaltına alınan Nahda Hareketi ileri gelenlerinden Muhammed el-Kumani ve Bilkasım Hasan ile diğer altı Nahda Hareketi üyesinin aynı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...