Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Türkiye’den Libya’ya çıkarma!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2022 07:23 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 07:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Türkiye’den Libya’ya çıkarma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’den üst düzey bir heyet Libya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette Libya’daki siyasi geçiş süreci ve ikili ilişkilerin görüşülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Dışişeri Bakanlığı tarafından elde edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’de üst düzey heyet Libya’ya çıkarma yapacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın Libya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği aktarıldı.

İKİLİ İLİŞKİLER MASADA

Ziyaret sırasında, Libya'daki siyasi geçiş süreci ve bu kapsamda seçimler konusunun ele alınması, askeri eğitim işbirliği dahil ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi ve bölgesel meselelerde görüş alışverişinde bulunulması öngörülmekte.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ziyaret sırasında,  Libya'daki siyasi geçiş süreci ve bu kapsamda seçimler konusunun ele alınması, askeri eğitim iş birliği dahil ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi ve bölgesel meselelerde görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...