Tgrt Haber

Türkiye'nin onayı sonrası Macaristan’dan "İsveç" açıklaması!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
11 Temmuz 2023 12:11 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 12:28
Türkiye'nin onayı sonrası Macaristan’dan "İsveç" açıklaması!

Türkiye’nin NATO’da İsveç için gösterdiği olumlu tutumun ardından Macaristan’dan da beklenen açıklama geldi. Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamalarının, şu anda "sadece teknik bir konu" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta düzenlenen NATO​ Liderler Zirvesi'nde İsveç​'in üyeliğine yönelik gösterdiği olumlu tutumun ardından gözler bu ülkenin üyeliğine karşı çıkan Macaristan’a çevrilmişti. Konuya ilişkin beklenen açıklama Macaristan​ Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'dan geldi.

"ARTIK SADECE TEKNİK BİR KONU"

Bakanı Szijjarto, NATO Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'a hareket etmeden önce sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Zirvedeki en önemli konuların Ukrayna savaşı ve İsveç'in NATO üyeliği olacağını aktaran Szijjarto, ülkenin Ukrayna'da bir an önce barışın sağlanması konusunda net bir tavrının olduğunu vurguladı.

Szijjarto, "İsveç konusunda da tavrımız net; hükümetimiz NATO ile bağlantıyı destekliyor, bu nedenle de birkaç ay önce parlamentoya bu konuda önerimizi sunduk. Üyelik sürecinin nihayetlendirilmesi artık teknik bir konu." ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...