Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Çobanoğlu’na silahlı saldırı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 13:15 - Güncelleme : 06 May 2023 17:04

Son dakika haberi: Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı. Diplomatik kaynaklar saldırıyı doğrularken, can kaybının olmadığı bildirildi. TGRT Haber Dış Haber Editörü Emre Diner, isyancı gurupların saldırıyı üstlenmediğini aksine Sudan ordusunu suçladığı bilgisini paylaştı.

Sudan’da 15 Nisan’da başlayan ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDG) arasında başlayan çatışmalar ateşkes kararlarına rağmen tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre ise çatışmalar Hartum​ sınırını da aşmış Omdurman'da top sesleri duyulduğu aktarılmıştı. İki şehirde de çatışmaların devlet ve askeri altyapının yakınlarında yoğunlaştığı belirtildi.

SUDAN​ ORDUSU ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Ayrıca Hartum'da nüfusun yoğun olduğu bölgelere sığınan HDK​, Sudan Silahlı Kuvvetleri'ni fabrika ve hastaneleri hedef alarak ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Sudan Silahlı Kuvvetleri ve ülkenin de-facto lideri General Abdel Fattah al-Burhan da HDK'nın askerlerinin evlerine girdiğini ve ailelerini esir aldığını öne sürdü. 

SUDAN BÜYÜKELÇİMİZE SİLAHLI SALDIRI

Çatışmaların devam ettiği bölgede bu gelişmeler yaşanırken gelen bir son dakika bilgisi yürekleri ağza getirdi. Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1654795336563539975

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre, Can kaybının olmadığı, saldırı nedeniyle büyükelçilik aracında hasar meydana geldiği öğrenildi. TGRT Haber Dış Haber Editörü Emre Diner, isyancı gurupların saldırıyı üstlenmediğini aksine Sudan ordusunu suçladığı bilgisini paylaştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ TAŞIYACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükelçilik aracına silahlı saldırıya dair açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, can kaybı ve yaralanma olmadığını, araçta hasar olduğunu ifade etti. Bakan Çacuşoğlu, ''Büyükelçiliğimizi Port Sudan'a taşıyacağız'' dedi.

İşte büyükelçilik aracına isabet eden kurşunlar...  

Son dakika! Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Çobanoğlu’na silahlı saldırı

Son dakika! Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Çobanoğlu’na silahlı saldırı

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...