Tgrt Haber

Türkiye'ye 100. yıl jesti: Astana’daki caddeye “Anadolu” adı verildi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Eylül 2023 18:38 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 18:43

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astana’da resmi temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul etti. Tokayev, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle Astana’daki sokaklardan birine 'Anadolu' isminin verileceğini duyurdu.

Diplomatik temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Astana​'da Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüştü. Görüşme sonrasında iki bakan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı olarak Kazakistan'a ve Orta Asya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Bakan Fidan, Kazakistan'ın Avrasya coğrafyasının istikrarı ve refahı için kilit öneme sahip olduğunu belirtti.

 Astana’da resmi temaslarını sürdüren Bakan Fidan'ı daha sonrasında Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda’da gerçekleştirilen görüşmede Tokayev, yeni görevinde başarılar dilediği Bakan Fidan'ın Kazak-Türk ilişkilerinin daha da geliştirilmesine önemli katkılar yapacağından emin olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE JEST

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve bunun kardeş ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Tokayev, "Astana’daki sokaklardan birine 'Anadolu' isminin verilmesi talimatını ilettim" dedi.

Tokayev, açıklamasında şöyle devam etti:

"Anadolu, siyasi, sosyal ve ekonomik, kültürel ve insani alanlarda büyük başarılar elde etti. Bölgesel ve küresel meselelerin çözümünde aktif ve etkin şekilde rol üstlenerek dünyanın saygın devletine dönüştü. Ben Türkiye’nin asırlık yıl dönümü vesilesiyle Astana’daki sokaklardan birine 'Anadolu' isminin verilmesi talimatını ilettim."

'TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR STRATEJİK ORTAKTIR'

İki ülke cumhurbaşkanlarının görüşmelerinde yüksek düzeyli anlaşmalara imza attıklarını hatırlatan Tokayev, Kazakistan için Türkiye’nin çok önemli stratejik ortak olduğunu vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...