Tgrt Haber

ABD Kongre üyeleri: Türkiye'ye F-16 satmayın

05 Şubat 2022 13:33
ABD Kongre üyeleri: Türkiye'ye F-16 satmayın

ABD’de Kongre Üyeleri, Türkiye’ye F-16 satışının durdurulmasına ilişkin Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı'na mektup gönderdi.

ABD’de Kongre Üyeleri’nden Türkiye'ye F-16 satışına İzin vermeyin talebi geldi. Türkiye’ye F-16’ların satışının engellenmesi için ABD Kongre Üyeleri, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e mektup gönderdi.

Mektupta, “Türkiye’nin yeni F-16'lar ve modernizasyon kitleri talebini reddetmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz” ifadesine yer veridi. 535 kişinin bulunduğu ABD Kongresi’ndeki 52 üyenin imzasını taşıyan mektupta insan hakları ihlallerine, Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına ve ifade özgürlüğüne de vurguda bulunuldu.

2ABD F-16 TEKLİF ETTİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu öncesi yaptığı konuşmada ödemesi yapılan F-35’lerin yerine ABD’nin F-16 teklif ettiğini söylemişti. 17 Ekim 2021'de yaptığı açıklamada Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Yeni F-16'lar alarak filomuzu genişleteceğiz.

Öte yandan Kasım 2021'de de ABD Temsilciler Meclisi’nin 41 üyesi, ilgili bakanlıklara bir mektup göndererek Türkiye'ye F-16 satış sürecinin iptal edilmesi talebinde bulunmuştu

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...