Tgrt Haber

Türkiye'ye yaptırımlardan Rusya'nın kendisi zarar gördü

09 Aralık 2015 18:30
Türkiye'ye yaptırımlardan Rusya'nın kendisi zarar gördü

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların ülkede birçok üründe fiyatların yükselmesine yol açtığını doğrulayarak, hükümetin telafi tedbirleri üzerinde çalıştığını bildirdi.

"Dmitriy Medvedev ile görüş" programı kapsamında Rus televizyon kanalının canlı yayınına katılan Medvedev, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Rusya ekonomisi için 2015 yılının ağır bir yıl olduğunu kaydeden Medvedev, hükümetin krizi önlemek adına aldığı tedbirlerin etkili olduğunu ve durumun istikrara kavuştuğunu savundu.

Gelecek yıl ülkede ekonominin büyümesini ve enflasyonun yüzde 6,4 düzeyine gerilemesini beklediklerini kaydeden Medvedev, petrol fiyatlarının 2016 yılında son 17 yılın en düşük seviyesine ulaşma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Medvedev, Rus ekonomisinin de büyük oranda petrol fiyatlarına bağlı olduğunu dile getirerek, Rus hükümetinin ekonomiyi petrol fiyatlarından bağımlı durumdan çıkarmaya çalıştığını, ancak bunun birkaç yılda mümkün olmadığını belirtti.

Belli oranda petrol fiyatlarına bağlı olan Rus rublesinin değerinin, aynı zamanda dış pazarların Rusya'ya kapanmasından da etkilendiğini kaydeden Medvedev, "Rublede artık serbest dalgalı kura geçildi. Bu çok iyi, çünkü hiç kimse rublenin nasıl olması gerektiğini dikte etmiyor. Ruble 'şişirilmiş kurda' olsaydı her zaman çökme tehlikesi vardı" şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...