Tgrt Haber

Türkiye'ye yine kin kustu

04 Aralık 2015 17:52
Türkiye'ye yine kin kustu

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders "Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz" dedi.

İslam ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Türkiye'nin AB üyeliğini istemediğini belirterek, "Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz" dedi.

Wilders, partisine ait internet sitesinde Türkçe alt yazılı olarak yayınladığı, Türkiye karşıtı görüşlerini açıkladığı videoda, Türklerin Avrupa'da vizesiz seyahat etmesine karşı olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı politikacı, "Bugün Türklere bir mesajım var" diye başladığı 1 dakikalık videoda şunları söyledi:

"Hükümetiniz sizin bir gün Avrupa Birliği üyesi olacağınıza inanmanızı sağlayarak sizi kandırıyor. Bunu unutun. Siz Avrupalı değilsiniz ve hiç bir zaman olmayacaksınız. Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa'nın bir parçası olamaz. Daha fazla İslam istemiyoruz, azalmasını istiyoruz. Bu nedenle, Türkiye, bizden uzak dur. Seni burada istemiyoruz"

Türklerin vizesiz Avrupa'ya seyahat etmesini istemediklerini de kaydeden Wilders, "Halk, bunu kabul eden Avrupa hükümetlerine oy vermeyerek onları görevden uzaklaştıracaktır" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arif 4 Aralık 2015 20:38

Hadilan bu dunyada herkesin yasamasi gerekir bunun icinde her milet her insan olcak sen isdesende istemesende birileri gebereir birileri Gelir kimin yasayip kimilerin yasamadini sen karar vermesin konustuna bakiyorum sen o mevkinin adami deyilsin seni bozan ne bilmiyorum rupen yukselmis isan lini yitirmisin Boyle bir durumda olsan anlarsin SUNKU sen insaniyetini unutum sun biz gine insani severiz insanlindan dolayi hangi irkdan olursa olsun Allah dan dolayi severiz saygilar tum insanlara

Efendi 4 Aralık 2015 19:34

Biz zaten avrupayı iistemiyoruz sizin olsun avrupanız

Sonraki Haber Yükleniyor...