Tgrt Haber

Twitter çalışanlarından Elon Musk’a dava, kovmak pahalıya patladı

04 Kasım 2022 17:01 - Güncelleme : 04 Kasım 2022 17:11
Twitter çalışanlarından Elon Musk’a dava, kovmak pahalıya patladı

Dünyaca ünlü milyarder Tesla ve SpaceX'in CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra çıkardığı çalışanlar tarafından dava açıldı. Musk, binlerce dava ile karşı karşıya kalacak.  

 Sosyal medya platformu Twitter’ı satın alan Tesla ve SpaceX'in CEO’su Elon Musk​'ın aldığı kararların maliyet boyutu gün geçtikçe artıyor. Musk, şirketin başına geçer geçmez Twitter’ın 4 üst düzey ismini işten çıkardı. Bununla da kalmayan Musk, işten çıkarma​ listesine 7 bin 500 isim daha ekledi. Bunun üzerine Twitter​ çalışanları da Elon Musk'ı Twitter'da planladığı toplu işten çıkarma kararı için dava etti.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN İŞİNE SON VERDİ

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından ilk olarak Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal​, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danışman Sean Edgett'in görevine son vermişti.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması sonrası şirketin 7 bin 500 çalışanının işten çıkaracağı iddia ediliyor.  Elon Musk 4 ismi, platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla suçlamıştı.

Kaynak: CNN
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...