Tgrt Haber

Üç tonluk bozuk para ortada kalmıştı: Davada karar çıktı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 11:40 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 17:27
Üç tonluk bozuk para ortada kalmıştı: Davada karar çıktı

ABD'de JMF Enterprises adlı şirket, Fired Up Fabrication LLC şirketine olan 23 bin 500 dolarlık borcunu, üç ton bozuk parayla ödemek istedi. Fired Up Fabrication ödemeyi kabul etmeyerek olayı mahkemeye taşıdı. Kolarado eyaletindeki Larimer mahkemesi borcun bozuk parayla ödenmek istenmesini kötü niyet diyerek reddetti. Öte yandan davacı şirket teslimattan kaynaklanan sorunlar ve harcadıkları zaman için 8 bin dolarlık tazminat talep etti.

​​​​​​ABD'de bir şirketin, başka bir şirkete olan 23 bin 500 dolarlık borcunu, üç ton bozuk parayla ödeme talebi, mahkeme tarafından reddedildi. JMF Enterprises adlı şirket, Fired Up Fabrication LLC'ye olan borcunu yaklaşık 3 ton ağırlığındaki madeni parayla ödemek istemişti. 

Kolarado eyaletindeki Larimer mahkemesinde görülen davada yargıç Joseph Findley, borcun bozuk parayla ödenmesi isteğinde kötü niyet tespit etti. Kararda, madeni paraların yasal ödeme aracı olmasına rağmen, bu büyüklükteki meblağın kabul edilemeyeceği belirtildi. 

Gerekçe olarak, bozuklukları saymak için yapılacak masraf ve harcanacak zamanın paranın değerini düşüreceği gösterildi. Öte yandan davacı şirket, madeni paraların teslimatından kaynaklanan sorunları çözerken harcadıkları zaman için 8 bin dolarlık tazminat talep etti. Mahkeme, başvuruyu incelemeye aldı.

Amerikan madeni paraları

NE YAŞANDI?

JMF, Fired Up'ı bir inşaat projesinde çalıştırmak üzere taşeron firma olarak işe almıştı. Ancak iddiaya göre iş tamamlandıktan sonra şirkete ödeme yapılmadı. Geçen temmuz ayında arabulucu görüşmelerinde JMF, taşeron firmaya 23 bin 500 dolar vermeyi kabul etti ama nasıl ödeyeceği konusunda net bir şey söylemedi.

Anlaşmanın ardından binlerce bozuk para yaklaşık 7 hafta önce, bir kamyonetle şirketin avukatı Danielle Beem'in ofisine teslim edildi. Davalı tarafın gönderdiği kutular çeyrek, 10 sent, beş sent ve penilerden oluşuyordu. Arabulucu anlaşmasında ödeme yöntemiyle ilgili özel bir şart koşulmadığını ifade eden JMF'nin hukuk ekibi, davacıyı taciz etme, zaman kaybettirme ve anlaşmayı engelleme gibi bir amaçları olmadığını öne sürmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...