Tgrt Haber

Uçağın acil çıkış kapısından çıkarak kanatta yürüdü

29 Ocak 2024 08:16 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 09:05
Uçağın acil çıkış kapısından çıkarak kanatta yürüdü

Meksika'da bir adam, dört saatlik bir gecikmenin ardından uçağın acil çıkışından çıkıp kanada doğru yürüdü. Bu sırada uçağın arızalı ortaya çıkarken diğer yolcular adamın eyleminin hayatlarını kurtardığını söyledi

Meksika'nın başkenti Mexico City'de havaalanında yaşanan bir olay gülke gündemine oturdu. Dört saatlik rötarın ardından içinde beklediği yolcu​ uçağının acil çıkış kapısından çıkan bir yolcu kanada doğru yürüdükten sonra havalalanı güvenlik ekiplerince yakalanarak tutuklandı. 

BBC'nin haberine göre olay perşembe günü Benito Juárez Uluslararası Havalimanı'nda hareketli anlar yaşandı. Başkent Meksika'dan Guatemala​'ya gitmek üzere uçağa binen yolcular saatlerce havasız ve susuz halde uçakta bekletildi. Bu durum karşısında daha fazla dayanamayan bir ekek yolcu bir anda harekete geçerek  uçağın acil çıkış kapısından çıktı ve uçağın kanadına tırmanarak yürümeye başladı. Bunun üzerine havalimanı polisi herekete geçerek adamı gözaltına aldı.

meksika

77 YOLCUDAN EYLEMCİYE DESTEK

Ancak uçaktaki diğer yolculardan eylemci adama destek geldi. Klimanın çalışmadığı uçakta yer alan yolcular ortak yazılı bir açıklama yaparak acil çıkış penceresini açan yolcunun herkesi korumak için bu eylemi gerçekleştirdiğini iddia etti. Bildiride, gecikmenin ve uçağın havasız kalmasının sağlıklarını tehlikeye attığını belirten yolcular, "O bizim hayatımızı kurtardı" ifadelerine yer verdi. Sosyal medyada yayılan açıklamada en az 77 yolcu, adlarına ve imzalarına da yer verdi. 

Diğer yandan adamın eylemini gerçekleştirdiği sırada uçakta bir arıza tespit edildiği öğrenildi. Uçağa bakım yapılması gerektiği için rötarın gerçekleştiği duyurulurken kimliği açıklanmayan yolcunun eyleminden sonra uçak​ değişikliğinin de zorunlu hale geldiği belirtildi.

Havalimanındaki yetkililer, eylemcinin uçaktan çıktıktan sonra tekrar kabine girdiğini ve uçağa ya da herhangi birisine zarar vermediğini, sonrasında da polise teslim olduğunu dile getirdi.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...