Tgrt Haber

Dünyanın en büyük kargo uçağı Rus ordusu tarafından yok edildi

28 Şubat 2022 09:23 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 09:43
Dünyanın en büyük kargo uçağı Rus ordusu tarafından yok edildi

Dünyanın en büyük kargı uçağı olan “Mriya” isimli An-255 Gostomel Havaalanında Rus askerlerinin bombardıman atışlarında yok edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakan Kuleba, "Rusya bizim Mriya’mızı yok etmiş olabilir ancak güçlü, özgür, demokratik bir Avrupa devleti olma hayalimizi asla yıkamayacak" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin beşinci gününde Rus ordusu, başkent Kiev dahil birçok bölgede ilerlemeye çalışıyor. Ukrayna ordusu direnişini sürdürürken ağır bombardımana rağmen bazı şehirlerin kontrolünü tekrar ele geçirdi.

Karada istediği başarıyı elde edemeyen Rusya, savaş uçakları ve balistik füzelerle sivil yerleşim yerleri dahil olmak üzere çok sayıda stratejik öneme sahip noktaları bomba yağmuruna tuttu.

Yapılan bombardımanlarda Ukrayna devlet uçak üretim ve servis firması Antonov’un "Hayal" anlamına gelen "Mriya" isimli An-225 tipi uçağının Gostomel Havaalanında Rus askerlerinin saldırılarında kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Dünyanın en büyük ve en güçlü uçağı olan An-225, Sovyetler Birliği döneminde ilk olarak uzay mekiği taşıyıcısı olarak düşünülmüştü. Sovyetlerin dağılmasıyla bu proje sona ermişti. 2000 yılında bu yana An-225 kargo uçağı olarak kullanılıyordu.

“GALİP GELEN BİZ OLACAĞIZ”

Tonlarca malzeme taşıyabilen "Mriya" pandemi sürecinde de aktif olarak kullanılmıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Bu gördüğünüz dünyanın en büyük uçağıydı. Mriya yani Ukrayna dilinde rüya demek. Rusya bizim Mriya’mızı yok etmiş olabilir ancak güçlü, özgür, demokratik bir Avrupa devleti olma hayalimizi asla yıkamayacak. Galip gelen biz olacağız” dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...