Tgrt Haber

Uçak yer çalışanını resmen yuttu! İşçinin feci ölümü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
26 Haziran 2023 14:56 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 15:13
Uçak yer çalışanını resmen yuttu! İşçinin feci ölümü

ABD San Antonio Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetlerinde görevli bir kişi, korkunç şekilde hayatını kaybetti. Cuma günü hareket halindeki uçağın motoruna çekilen çalışan kurtarılamadı. 

ABD'deki San Antonio Uluslararası Havalimanı'nda Delta Havayolları​'nın Los Angeles-San Antonio seferini yapan bir uçak, yer hizmetleri çalışanını resmen yuttu. ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, uçağın tek motoruyla kapı pozisyonuna taksi yaptığı esnada çalışanın motora çekildiğini açıkladı. Havalimanı sözcüsü Erin Rodriguez, soruşturmada yetkililerle çalıştıklarını duyurdu:

''Bu olaydan ötürü çok üzgünüz… Ayrıntılar ortaya çıktıkça daha fazla bilgi paylaşacağız.''

''BİLEREK ADIM ATTI''

İsmi verilmeyen bir kaynak, The Guardian'a yaptığı açıklamada, ''Çalışanın motorun önüne bilerek adım attığını'' söyledi. Fakat işçinin resmi ölüm nedeni henüz belirlenemedi.

Uçak yer çalışanını resmen yuttu! İşçinin feci ölümü

İşçinin bağlı olduğu yer hizmetleri şirketi Unifi Aviation, "trajik olayda işçinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını" bildirdi.

Şirkete göre ilk soruşturma, ölümün kendi operasyonel süreçleri ve güvenlik prosedürleriyle ilgili olmadığını gösteriyor.

ALABAMA'DA BENZER OLAY

Benzer bir olay Alabama eyaletinde 31 Aralık 2022'de meydana gelmişti. Courney Edwards adlı işçi, yılbaşı gecesi bir uçağın motorunun içine çekilerek hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturma sonucunda Edwards ve diğer çalışanların, soğuma sürecinde çalışır halde bırakılan bir jetin yanına gitmemelerine dair defalarca uyarıldığı belirlenmişti. Talihsiz kadın uyarılara rağmen motorlardan birinin önüne geçince hayatını kaybetmişti.

Kaynak: The Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...