Tgrt Haber

Ufak zaferler yakın! Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi öncesinde dikkat çeken iddia

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Kathimerini
12 Eylül 2023 09:20 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 15:07
Ufak zaferler yakın! Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi öncesinde dikkat çeken iddia

Yunanistan ile normalleşme adımlarının atılmasının ardından gözler önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde. Kritik görüşmenin öncesinde Yunan diplomatik kaynaklardan dikkat çeken iddialar geldi.

Yunanistan​ Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'in Türkiye​ ziyaretinin ardından gözler gelecek hafta New York'ta gerçekleşecek kritik görüşmeye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan mevkidaşı Kiriakos Miçotakis ile bir araya gelecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir araya gelmesi beklenen liderlerin görüşmesinden önce Yunan medyasından dikkat çeken iddialar geldi. 

Yunan medyası, iki liderin görüşmesinden siyasi diyaloğun sonraki adımlarının atılmasını beklediğini yazdı. Kathimerini'n haberinde, Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’de yer alan haberde, ''Bu görüşme siyasi diyaloğ için sonraki adımların atılıp atılmayacağını gösterecek. Miçotakis ve Erdoğan, ekim ayında dışişleri bakanı yardımcılarının ne konuşacağını belirleyecek. Türklerin kıta sahanlığı, hava sahası ihlalleri ve Trakya’daki azınlıklar gibi konuları gündeme getirecek mi bilinmiyor'' ifadeleri yer aldı.

''İKİ TARAF DA UFAK ZAFERLER ELDE EDECEK''

Erdoğan ve Miçotakis’in 1987 yılında imzalanan Yılmaz-Papoulias Mutabakat Belgesi’ni yıl sonuna kadar uzatmayı gündemine aldığını iddia eden Yunan medyası, ''Bu sayede Ege’deki sakinliğin daha kalıcı olması için güçlü ve sembolik bir mesaj gönderecekler'' yorumunu yaptı.

Bazı diplomatik kaynaklar, pozitif bir ajandanın gündeme geleceğini ve ''ufak zaferler'' elde ederek her iki tarafın da birbirine yakınlaşmasının hedeflendiğini duyurdu.

Yunan medyası, 17 Ekim’de Atina’da gerçekleşecek dışişleri bakanları yardımcılarının görüşmesinde bazı ticaret anlaşmalarının masaya gelebileceğini de aktardı.

Kaynak: Kathimerini

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
R.guler12 Eylül 2023 10:34

Yunanistana güven olmaz.cok dikkatli olmak gerekir. Türkiye emin ellerde gereği yapılır i saallah

Sonraki Haber Yükleniyor...