Tgrt Haber

Ukrayna Ankara Büyükelçisi: Savaştan Türkiye de zarar görecek

23 Şubat 2022 10:53 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 11:38
Ukrayna Ankara Büyükelçisi, savaş durumunda Rusya'nın kolay kolay zafere ulaşamayacağını belirtti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin konuştu. "Saldırı ihtimali var" diyen Bodnar, Ukraynalıların kendilerini savunmaya hazır olduğunu belirtti. Rusya’ya verilecek en güzel cevabın Ukrayna’nın NATO’ya girmesiyle olacağını kaydeden Bodnar, savaşın Türkiye’ye de zarar vereceğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arabuluculuk teklifini desteklediklerini söyledi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi, savaş durumunda Rusya'nın kolay kolay zafere ulaşamayacağını belirtti.

Ukrayna-Rusya krizinde tansiyon yükseldi. Rusya, ayrılıkçı iki bölgenin bağımsızlığını tanıdı. Putin’in kararına dünyadan art arda sert tepkiler gelirken Batılı ülkeler sırayla yaptırım kararlarını açıkladı. Putin ise Batının tepkilerine, yaptırım uyarılarına ve diplomasi çağrılarına kapıları kapattı. Beyaz Saray ise gündemdeki Biden-Putin zirvesinin planlarında yer almadığını açıkladı. 

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar gerilimle ilgili açıklamada bulundu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için ordularını gönderdiğini belirten Bodnar, "Sadece topraklarımızın bir kısmının işgalini görmüyoruz. İki ülkede askeri hareketlilik görüyoruz. Rusya'nın saldırı ihtimali var" dedi.

Rusya’nın ateşkesi 4 kez ihlal ettiğini söyleyen Bodnar, ihtilafın çözülmesi için Ukrayna’nın diplomatik yollara bağlığını teyit ettiğini belirtti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin diplomatik girişimlere devam ettiğini belirten Bodnar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu dünya liderleriyle görüştüğünü kaydetti.

RUSYA’YA GÖZDAĞI: İŞGAL KOLAY OLMAYACAK

Bodnar savaştan yana olmadıklarının altını çizerek kendileri için önemli olanın Ukrayna’nın savunmasını sağlamak olduğunu söyledi. Ukraynalıların kendi ülkelerini savunmaya hazır olduğunu belirten Bodnar, işgalci ve saldırgan devletin şunu anlaması gerekiyor, Ukrayna işgali o kadar kolay olmayacak." diye konuştu.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi: Savaştan Türkiye de zarar görecek

‘RUSYA’YA EN GÜZEL CEVAP NATO’YA GİRMEK’

Rusya’nın ilhak kararına ilişkin Batılı ülkelerin yaptırım hamlelerini olumlu karşıladıklarını kaydeden Bodnar, Rusya’ya en güzel cevabın Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesiyle verileceğini söyledi. 

Bodnar, sözlerine şöyle devam etti:

“Savaş ihtimali hala var. Biz savaş istemiyoruz, Biz savaşı önlemek için çaba sarf ediyoruz. Ancak şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya’nın saldırma ihtimali o kadar düşük olur. AB’nin yaptırımları son derece önemli. Bizim için önemli olan Ukrayna’nın savunmasını sağlamak. Bunu affetmemelisiniz. Budapeşte formatının canlandırılması son dere önemli olacak. Ukrayna güvenlik garantisiyle nükleer silahtan vazgeçti. 

‘SAVAŞTAN TÜRKİYE DE ZARAR GÖRECEK’

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Rusya gerilimine ilişkin arabulucuk teklifini desteklediklerini belirten Bodnar, “Savaş, Türkiye de dahil olmak üzere herkese zarar getirecek. Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Rusya ile ticari ilişkileri var" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...