Tgrt Haber

Ukrayna artık kolları sıvadı NATO üyeliği için 'garanti' istedi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
29 Haziran 2023 15:51 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 17:24
Ukrayna artık kolları sıvadı NATO üyeliği için 'garanti' istedi

Rusya'nın işgal girişimi altında olan Ukrayna, NATO için 'garanti' istedi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, savaşın bitmesinin ardından NATO'ya alınacaklarına dair garanti sağlanması gerektiğini ifade etti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girşimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Batı'dan silah desteği alan Ukrayna, NATO​ için de kolları sıvamaya başladı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya’yla savaşın bitmesinin ardından NATO’ya alınacaklarına dair garanti sağlanmasını istedi.

Reznikov, Birleşik Krallık’ın önde gelen gazetelerinden Guardian’a verdiği söyleşide, Ukrayna’nın üyeliğinin artık bir tartışma konusu olmaması gerektiğini savundu. Savunma bakanı, üyelik garantisinin verilmesine ilişkin "Bu, Rusya'ya nüfuzunun kendi sınırları içinde kalması gerektiğini ve daha fazla saldırganlığın bu terörist devletin çöküşünü hızlandıracağını gösterecektir" dedi. 

Reznikov, çatışmalar sürerken NATO üyesi olmalarıyla ilgili güçlükleri anlayışla karşıladıklarını ama savaş sonrası taleplerinde ısrarcı olduklarını da belirtti.

''UKRAYNA KALKAN GÖREVİ GÖRÜYOR''

Reznikov, Ukrayna’nın "NATO’nun doğu kanadında bir kalkan" görevi gördüğünü savunarak, şunları söyledi: 

''Rusya'nın yakın zamanda değişmeyecek saldırgan tutumu göz önünde bulundurulduğunda, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmesi ve tahkim etmesi kendi menfaatinedir. Ukrayna bugün NATO'nun Doğu Avrupalı üyeleri için koruyucu bir kalkan görevi görmektedir. Eğer bu kalkan çatlarsa, Rus saldırganlığının bir sonraki hedefleri Baltık ülkeleri, Polonya, Macaristan ya da Slovakya olabilir.''

Kaynak: The Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...