Tgrt Haber

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanından savaş yorumu: Rusya'yla yenişemiyoruz

29 Aralık 2022 17:05 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 17:14
Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanından savaş yorumu: Rusya'yla yenişemiyoruz

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Kyrylo Budanov, Rusya'yla savaşın çıkmaza girdiğini, iki ülkenin ordusunun da ilerleyemez hale geldiğini söyledi. “Tam anlamıyla çıkmaza girdik. Taraflar yenişemiyor” diyen Budanov, Batı'dan daha fazla silah talep etti. 

Ukrayna​ birlikleri Kasım’da Herson’u ele geçirdikten sonra, en şiddetli çatışmalar ülkenin doğusundaki Donetsk​ bölgesinde yer alan Bakhmut​ kenti çevresinde yaşanmıştı. 1000 kilometreye uzanan cephe hattındaki kış koşulları, Ukrayna ordusunun ilerleyişini yavaşlatıyor. Rus ordusu da savunma konumunda görünüyor. Budanov, Rusya’nın Belarus’taki askeri hareketliliğinin ise Ukrayna’nın dikkatini cephelerden kuzeye çekmek için hazırlanmış bir tuzak olduğunu söyledi.

RUSYA​ KİEV’E ODAKLANACAK İDDİASI 

Rusya’nın son dönemdeki kayıplarının ardından bazı Ukraynalı yetkililer, Moskova’nın 2023 başında Belarus üzerinden yeni bir saldırıya başlayabileceği uyarısında bulunmuştu. Yetkililer Rusya’nın seferberlik kapsamında askere alınan on binlerce kişiyi eğitmeye başladığını ve bu askerlerle Kiev’i tekrar ele geçirmeye çalışabileceğini açıklamıştı. 

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanından savaş yorumu: Rusya'yla yenişemiyoruz

1. DÜNYA SAVAŞI SİPERLERİNE BENZİYOR 

Ukrayna birlikleri Herson’u geri aldıklarından beri Bakhmut’u savunmaya odaklandı ve bölgede savaş koşulları, 1. Dünya Savaşı’nın siper savaşlarına benzetiliyor. Rusya için bu kenti almak, Ukrayna ordusunun ikmal hatlarına zarar vereceği gibi ülkenin doğusundaki diğer iki kenti de Moskova’nın menziline sokacak: Kramatorsk ve Sloviansk. Budanov bölgedeki operasyonun Rus paralı asker grubu Wagner tarafından yürütüldüğünü, grubun kurucusu Yevgeniy Prigozhin’in kenti siyasi bir ödül olarak gördüğünü düşünüyor.

RUSYA TUZAK KURDU 

Budanov, Rusya’nın Belarus’taki askeri hareketliliğinin ise Ukrayna’nın dikkatini cephelerden kuzeye çekmek için hazırlanmış bir tuzak olduğunu söyledi. Rusya’nın son dönemdeki kayıplarının ardından bazı Ukraynalı yetkililer, Moskova’nın 2023 başında Belarus üzerinden yeni bir saldırıya başlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...