Tgrt Haber

Ukrayna askeri sıcak cephe hattında böyle görüntülendi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Temmuz 2023 11:51 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 12:00
Ukrayna askeri sıcak cephe hattında böyle görüntülendi!

Rusya-Ukrayna savaşında sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerin başında yer alan Oblastı’nda bulunan Bahmut cephe hattında yer alan Ukrayna askerleri görüntülendi. Askerlerin ilerlemek için hazırlık yaptığı görülürken Kiev’de ise Ukraynalı siviller ülkelerini savunmak için askeri eğitim alıyor.

Ukrayna birlikleri Bahmut​ cephe hattında savaş​ faaliyetlerini sürdürüyor. Rusya​ ile Ukrayna arasındaki savaşta sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerin başında yer alan Donetsk Oblastı’nda bulunan Bahmut cephe hattında, Ukrayna askerlerinin mevzileri görüntülendi. Cephe hattında konuşlu Ukrayna tank birlikleri, tankların bakımlarını yaparak bölgede hazırlıklarını sürdürüyor. Ağaçlık alandaki mevzide bulunan askerler ve tanklar kamufle olarak ilerlemeye çalışıyor.

Ukrayna birlikleri Bahmut cephe hattında savaş faaliyetleri devam ediyor.

SİVİLLER ASKERİ EĞİTİM ALIYOR

Ukrayna-Rusya arasında savaş devam ederken Ukraynalı siviller ülkelerini savunmak için askeri eğitim almayı sürdürüyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de verilen eğitime, aralarında kadınların da olduğu farklı yaşlardan siviller katıldı.

Ukraynalı siviller Kiev'de askeri eğitim alıyor.

ABD 400 MİLYON DOLAR DESTEK VERECEK

ABD'nin Ukrayna'ya gelişmiş hava savunma sistemleri için mühimmatlar ve "Hornet" insansız hava aracı da dahil yaklaşık 400 milyon dolarlık ilave askeri yardım göndereceği bildirildi. Associated Press'e konuşan ABD'li yetkililer, yardım paketinde, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi (NASAMS) için gerekli mühimmatlar, "Hornet" insansız hava aracı ve bir dizi askeri mühimmat bulunmasının beklendiğini ifade etti. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkililer, ilave yardım paketinin yaklaşık 400 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti. 

ABD, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana Ukrayna'ya 41 milyar dolardan fazla askeri yardım sağladı. En son 19 Temmuz'da, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'nın savaş alanı ihtiyaçlarını desteklemek için 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketini duyurmuştu.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...