Tgrt Haber

Ukrayna askerlerinden büyük ihanet

16 Nisan 2014 21:13
Ukrayna askerlerinden büyük ihanet

Rus bayrağı taşıyan 6 zırhlı aracın Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentinde görülmesinin sırrı çözüldü.

Tankların üzerindeki askeri üniformalı kişilerin, Ukrayna ordusundan firar ederek, Rus yanlılarının tarafına geçen Ukraynalı askerler olduğu belirtildi.  Ukrayna'da dün 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan gerginlik devam ediyor. Rus bayrağı taşıyan 6 zırhlı aracın Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentinde görülmesi gerginliği tırmandırdı. Rus bayrağı taşıyan tankların sırrına ilişkinse çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu kişilerin, taraf değiştiren Ukrayna askerleri olduğu öne sürüldü. Öte yandan Slavyansk kentinde Rusya  yanlısı vatandaşlar, Ukrayna ordusuna ait 14 tank ve zırhlı aracın kente  girmesini engelledi. Rusya yanlısı yerel halkın kentin 20 kilometre dışında yola kurduğu  barikat nedeniyle Ukrayna ordusuna ait askeri araçlar Slavyansk'a giremedi. Rus yanlısı üniformalı ve ağır silahlı kişileri taşıyan, içerisinde 6  tankın da yer aldığı konvoy ise bu sabah Slavyansk kentine girmişti.
GELEN FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR
Slavyansk kenti belediye meclisi binası etrafına konuşlandırılan Rus yanlısı üniformalı ve ağır silahlı kişiler ile söz konusu şahıslar tarafından konuşlandırılan askeri araçların bekleyişi devam ediyor. Askeri araçlar ise adeta şehir halkının ilgi odağına dönüştü, fotoğraf çektirmeye geliyorlar. Kente giren Rusya yanlısı, kamuflajlı ve üniformalı kişilerin,  üzerlerinde rütbelerini ya da milliyetlerini gösteren herhangi bir işaret  taşımadıkları, Rus ordusunun kahramanlık sembollerinden turuncu-siyah kurdeleler  taktıkları, ayrıca kalaşnikof, tank savarlar, keskin nişancı tüfekleri dahil  olmak üzere ağır silahlar taşımaları dikkat çekmişti. Rusya yanlısı kişiler, sivillerden kentten ayrılmalarını isterken, çok  sayıda kişinin Slavyansk'tan kaçtığı belirtilmiş, olay üzerine Ukrayna hava  kuvvetlerine ait iki MIG-29 savaş uçağı alçak uçuş yapmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...