Tgrt Haber

Ukrayna askerlerinden terör örgütü PKK/YPG’ye destek! Mukavva parçası ile paçavra mesaj

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2022 06:51 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 06:58
Ukrayna askerlerinden terör örgütü PKK/YPG’ye destek! Mukavva parçası ile paçavra mesaj

Rusya ile savaşan Ukrayna askerleri Türkiye’nin Pençe-Kılıç Harekatı ile ağır darbe indirdiği terör örgütü PKK/YPG’ye destek mesajı yayınladı. Söz konusu görüntüler büyük tepki çekerken Ukrayna askerleri sözde terör örgütünün bayrağıyla poz verdi.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaş​ aylardır sürüyor. Rus işgaline karşı direnen Ukrayna askerleri özellikle Türkiye’den aldıkları Bayraktarile büyük zafer kazandı. Bayraktar’ın başarısı nedeniyle adına şarkılar yazan Ukraynalı askerler skandal bir görüntü paylaştı. Ukrayna saflarında çalıştığı öne sürülen ve Ukraynalı ve uluslararası “anarşist” örgütlerin oluşturduğu “Ukrayna Direniş Komitesi” adlı örgüt, TSK’nın Pençe-Kılıç Harekatıyla terör örgütüne ağır darbe vurduğu YPG/PKK’lı teröristlere destek mesajı verdi.

SÖZDE BAYRAKLA SKANDAL PANKART

Ukrayna Direniş Komitesi, Rusça yayın yapan Telegram kanalı üzerinden fotoğraf paylaştı. İki askerin elinde tuttuğu pankartta, “Halklara güç – imparatorluklara ölüm. Biji berxwedana Rojava (Yaşasın Rojava direnişi)” yazdığı görüldü. Fotoğrafta, Ukrayna üniformalı iki asker, söz konusu mesajın yazılı olduğu ve sözde örgüt bayrağı çizili olan bir mukavva parçası tutarak poz verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...