Tgrt Haber

Ukrayna İHA'larla hedef aldı, Rusya'nın hava savunma sistemi devreye girdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ocak 2024 09:18 - Güncelleme : 11 Ocak 2024 09:24

Ukrayna ordusu, Rostov ile Moskova yakınlarındaki Tula ve Kaluga bölgelerini İHA'larla hedef aldı. Rusya, Ukrayna'nın bu saldırısına hava savunma sistemleri ile karşılık verdi.

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna​ ordusu, Rusya​'nın ele geçirdiği birçok noktayı geri aldıktan sonra taruzza geçti. Rus birliklerinin bulunduğu yerleri hedef alan Ukrayna ordusu, yeni bir saldırı​ girişiminde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Ukrayna'nın, Rostov​ bölgesi ile Moskova yakınlarındaki Tula ve Kaluga bölgelerine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu duyuruldu.

"TERÖR SALDIRISI' ENGELLENDİ"

Ukrayna'nın gece ve sabaha doğru gerçekleştirdiği saldırıları "terör saldırısı" olarak nitelendiren Rusya, saldırı girişiminin engellendiği açıkladı. Açıklamada; Rostov bölgesinde 2, Moskova yakınlarındaki Tula ve Kaluga bölgelerinde de birer uçak tipi İHA'nın havada imha edildiği belirtildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...