Tgrt Haber

Ukrayna büyükelçisinden savaşı kızıştıracak sözler: Daha fazla Rus öldürmeliyiz

24 Ağustos 2022 13:48 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 14:18
Ukrayna büyükelçisinden savaşı kızıştıracak sözler: Daha fazla Rus öldürmeliyiz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi yoğun çatışmalar altında devam ederken Ukrayna'nın Nursultan Büyükelçisi Pyotr Vrublevskiy'den savaşı iyice kızıştıracak ifadelere imza attı. Daha fazla Rus öldürmeye çalıştıklarını ifade eden Vrublevskiy "Böylece çocuklarımız daha az Rus öldürecekler" dedi.

Vladimir Putin​'in 24 Şubat sabahı saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaş nedeniyle milyonlarca insan evinden olurken, ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor.

Savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev​'i ana hedef olarak belirleyen Rus ordusu haftalarca süren kuşatma ve biri dizi saldırı girişiminin ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti.

SAVAŞ KIRIM'A DA SIÇRAMIŞ DURUMDA

Rusya​ bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı. Bu gelişmenin ardından çatışmalar Donetsk bölgesinde yoğunlaşırken savaş Kırım'a da sıçramış durumda.

"DAHA FAZLA RUS ÖLDÜRMELİYİZ"

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Ukrayna'nın Nursultan Büyükelçisi Pyotr Vrublevskiy'den Rusya'yı kızdıracak ifadelere imza attı. Vrublevskiy, mümkün olduğu kadar fazla Rus öldürmeye çalıştıklarını ifade etti. Vrublevskiy, "Biz şimdi ne kadar fazla Rus öldürürsek, çocuklarımız o kadar az öldürmek zorunda kalır. İşte bu kadar" sözlerine yer verdi.

RUSYA'DAN CEVAP GECİKMEDİ: İNSANLIK DIŞI

Rusya'dan ise cevap gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Vrubleskiy'in sözlerinin Ukrayna'nın 'terörist ve insanlık dışı' özünü kanıtladığını ifade etti.

RUSYA: SALDIRILARI BİLİNÇLİ OLARAK AZALTTIK

Öte yandan Rusya, Çin, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın üyesi olduğu Şangay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) askeri kademesi bugün toplantı gerçekleştirdi. Üye ülkelerin askeri kademesine Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonları hakkında bilgiler aktaran Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun sivil can kayıplara neden olmaması için büyük çaba sarf ettiğini ifade ederek, "Özel askeri operasyonlar sırasında insancıl hukuk normlarına kesinlikle uyuyoruz. Operasyonlar, Ukrayna ordusunun altyapılarına, komuta merkezlerine, askeri havaalanlarına, depolarına ve müstahkem alanlarına yüksek hassasiyetli silahlar ile gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda sivil can kayıplarının önüne geçilmesi için her şey yapılıyor. Bu elbette taarruzların hızını azaltıyor ama bilinçli olarak yapıyoruz" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...