Tgrt Haber

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası ilk yurt dışı ziyareti! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD’ye gidiyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Aralık 2022 05:47 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 06:07
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası ilk yurt dışı ziyareti! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD’ye gidiyor

Son dakika haberi: ABD basını Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin ABD’ye ziyarette bulunacağını duyurdu. Bugün gerçekleştirilecek ziyarette Zelenski’nin ABD Başkanı Biden ile Beyaz Saray’da görüşmesi bekleniyor.

Rusyaile Ukraynaarasında 24 Şubat’ta başlayan savaş devam ediyor.ABD’nin askerleriyle savaşta yer almasa bile milyarlarca dolarlık yardım yaptığı Ukrayna, Rus işgaline karşı direnmeye devam ediyor. ABD ve Batı ülkelerinden aldığı destekle savaşını sürdüren Ukrayna’da  Zelenski’nin ABD’ye ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

ZELENSKİ ABD YOLCUSU

ABD basının açıklamalarına göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski bugün ABD’ye geliyor. Diplomatik kaynaklara göre ise Zelenski’nin  Washington'a gelmesi ve ABD Başkanı Joe Biden​ ile Beyaz Saray'da görüşmesi bekleniyor. Zelenski, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Ulusal Güvenlik Komitesi ile de görüşmesi beklendiği bildirildi.

SAVAŞ SONRASI İLK YURT DIŞI ZİYARETİ

Zelenski’nin bu ziyareti savaşın başladığı bugünden yana ilk ziyaretini ABD’ye yapması ile birlikte tarihe not olarak düştü. Konuyla ilgili Anadolu Ajansına (AA) konuşan kaynaklar ise ziyaretin teyit edilmediğini ve güvenlik koşullarına bağlı olacağını söyledi.

Öte yandan, Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımın içeriğini duyurması bekleniyordu. Bu yardımların Patriot hava savunma sistemlerini kapsayıp kapsamayacağı ise merak konusuydu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...