Tgrt Haber

Ukrayna'dan AB başvurusu: Zelenskiy resmen imzaladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
28 Şubat 2022 19:09 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 21:56

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den önemli bir adım geldi. Zelenskiy, Rusya'nın gergin olduğu AB'ye katılım için yapılacak resmi başvuruyu imzaladı.

Fotoğraf (İHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılımı için yapılacak resmi başvuruyu imzaladı.

Ukrayna'dan AB başvurusu: Zelenskiy resmen imzaladı

Putin'in emriyle Rus ordusunun topraklarına girdiği Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, daha önce yaptığı açıklamalarda Avrupa Birliği'ne (AB), yeni özel prosedür kapsamında Ukrayna'nın derhal katılımı için çağrıda bulunmuştu.

BATILI ORTAKLARINA TEŞEKKÜR

Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Batılı ortaklarına Ukrayna'ya verdikleri destekler için teşekkür etti fakat hedeflerinin tüm Avrupalılarla eşit şartlarda bir arada olmak olduğunu belirtmişti. Zelenski, artık tüm Ukraynalıların birer savaşçı olduğunu, herkesin vatan için sorumluluk taşıdığını ifade ederek, zafer kazanacaklarından emin olduğunu da vurguladı.

AB'DEN ÜYELİK AÇIKLAMASI

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın AB üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Borrell, "Bugün bu konu gündemde değil. Şu anda çok daha acil, pratik konulara bakmalıyız. Üyelik yıllar alacak bir süreç. Biz önümüzdeki yıllara değil, önümüzdeki saatlerde ne olacağına bakmalıyız." demişti.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...