Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den net mesaj: Rus senaryosunu bozmalıyız 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ocak 2023 03:09 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 03:14
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den net mesaj: Rus senaryosunu bozmalıyız 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın büyük bir saldırı planı içinde olduğunu söyleyerek, hazırlık yaptıklarını söyledi. Zelenskiy saldırılara karşı, "Şu an, ortaklarımızla birlikte savunmamızı güçlendirmemiz gereken bir andır" diyerek destek istediğini tekrarladı.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, dün gece yaptığı açıklamalarda, Rusya​'nın önümüzdeki günlerde büyük bir saldırı​ atağında olduğunun sinyalini vermişti. 

"Önümüzdeki haftalarda geceler oldukça hareketli geçebilir" diyen Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın, uzun vadeli İHA saldırılarına hazırladığını iddia etti. 

DESTEK TELEFONU 

Zelenskiy gece Telegram hesabından paylaştığı günlük görüntülü mesajında, Rusya'ya karşı devam eden savaşta daha fazla destek alınması için bazı ülkelerin liderleri ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yeni seferberlik hazırladığını iddia eden Zelenskiy, "Şu an, ortaklarımızla birlikte savunmamızı güçlendirmemiz gereken bir andır" ifadesini kullandı.

Rusya'nın ülkesine yönelik yeni olası saldırılara karşı hazırlık yaptıklarını ifade eden Zelenskiy, "Bu Rus senaryosunu bozmalıyız. Bunun için hazırlanıyoruz. Teröristler kaybetmeli. Yeni saldırılarına yönelik herhangi bir girişim başarısız olmalıdır" açıklamasında bulundu. 

Rus ordusunu, Ukrayna'da sivil altyapıya saldırı yapmakla suçlayan Zelenskiy, Donetsk bölgesindeki Drujkovka şehrinde bulunan "Altaire" buz arenasının dün gece Rus füze saldırısı sonucu yıkıldığını söyledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...