Tgrt Haber

Ukrayna için dönüm noktası: ABD yapımı F-16'lar Kiev'de

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
04 Ağustos 2024 17:20 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 17:32
Ukrayna için dönüm noktası: ABD yapımı F-16'lar Kiev'de

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, beklenen F-16 jetlerinin ilk partisini teslim aldığını duyurdu. Hatta F-16'lar ülke içindeki operasyonlarda kullanılmaya başlandı.  

Ukrayna​ lideri Volodimir Zelenskiy​, Ukrayna'nın ABD​ yapımı F-16​ savaş uçaklarının ilk partisini teslim aldıklarını açıkladı. Zelenskiy, pilotların ülkü içindeki operasyonlarda F-16'ları kullanmaya başladıklarını da söyledi. 

Ukrayna için dönüm noktası: ABD yapımı F-16'lar Kiev'de - 1. Resim

''F-16'LAR UKRAYNA'DA''

ABD yapımı F-16'lar, Rusya​'nın işgalinin üzerinden 29 aydan fazla süre geçtikten sonra Ukrayna'ya ulaştı. Ukraynalı lider, Rus güçlerini geri püskürtmeye yardımcı olacağını umduğu uçakları göstererek, şunları söyledi:

"Sık sık 'imkansız' kelimesini duyardık... Artık bu bir gerçek. Semalarımızdaki gerçeklik. F-16'lar Ukrayna'da. Bunu gerçekleştirdik. Bu jetlerde ustalaşan ve onları ülkemiz için kullanmaya başlayan askerlerimizle gurur duyuyorum.''

Ukrayna için dönüm noktası: ABD yapımı F-16'lar Kiev'de - 2. Resim

"Ukrayna'da sahip olduğumuz F-16 sayısı ve eğitilmiş pilot sayısı yeterli değil.''

UKRAYNA İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Jetlerin gelişi Ukrayna için aylarca süren bekleyişin ardından bir dönüm noktası olsa da kaç tane temin edildiği ya da hava savunmasını güçlendirmede ve savaş alanında ne kadar etkili olacakları belirsizliğini koruyor.

Ukrayna için dönüm noktası: ABD yapımı F-16'lar Kiev'de - 3. Resim

RUSYA: F-16'LAR SAVAŞI TIRMANDIRIR

Öte yandan ABD'nin transfere yeşil ışık yakmasının ardından Rus Büyükelçi Vladimir Barbin, Ukrayna'ya 19 adet F-16 uçağı bağışlamasının savaşın tırmanmasına yol açacağını iddia etti.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...