Tgrt Haber

Ukrayna ile Rusya arasında yeni esir takası

11 Ekim 2022 22:49 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 00:12
Ukrayna ile Rusya arasında yeni esir takası

Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya ile esir değişimi kapsamında 32 Ukraynalı askeri ülkeye getirildiğini açıkladı.

Ukrayna​ Savunma Bakanlığı, Rusya​ tarafıyla yapılan esir takası​ sonucu 32 Ukraynalı askerin serbest bırakıldığını ve ülkeye getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile yapılan esir takası neticesinde 32 askerin Ukrayna'ya iade edildiği bilgisi verilerek, "Bizimkiler evde. Bir esir değişimi daha gerçekleşti." ifadelere yer verildi.

ÇOĞU KAYIP KABUL EDİLMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak da Twitter'den yaptığı paylaşımda esir takası hakkında bilgileri vererek 32 Ukraynalı askeri ülkeye getirdiklerini bildirdi.

Esir değişimi sonucu serbest kalanların arasında kayıp olarak bilinen bazı askerlerin de yer aldığına dikkat çeken Yermak, "Şiddetli çatışmaların olduğu yerlerde bulundular. Bu insanların çoğu kayıp olarak kabul edilmişti. İnsanları geri getiriyoruz" dedi.

Aynı zamanda esir takası çerçevesinde savaşta hayatını kaybedenlerden 62 kişinin cesedinin Rusya tarafından Ukrayna'ya iade edildiği de belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...