Tgrt Haber

Ukrayna Kırım'ı hedef aldı: Sivastopol'da tersaneye ve Rus askeri gemilerine saldırı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Eylül 2023 10:36 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 11:11

Ukrayna ataklarına devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, gece saatlerinde Kırım Yarımadası'nda bulunan Sivastopol kentindeki bir tersane ile seyir halindeki Karadeniz Filosuna ait gemilere saldırıldığını, 2 geminin hasar gördüğünü duyurdu.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken Ukrayna atağa geçti. Savunmanın yanı sıra saldırıya geçen Ukrayna, son olarak Kırım​'ı hedef aldı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın gece saatlerinde Kırım'ın Sivastopol​ kentindeki Ordzhonikidze tersanesine 10 seyir füzesi, seyir halindeki Karadeniz Filosu gemilerine ise 3 botla saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Ukrayna Kırım'ı hedef aldı: Sivastopol'da tersaneye ve Rus askeri gemilerine saldırı

Hava savunma sistemlerinin 7 füzeyi düşürdüğü, devriye gemisi Vasily Bykov’un ise botları imha ettiği aktarıldı. Tersanede onarımda olan 2 geminin ise füze saldırısında hasar gördüğü aktarıldı.

Öte yandan Rusya, 2014’te Kırım’ı Ukrayna’dan ilhak etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...