Tgrt Haber

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy duyurdu: Erdoğan da destekliyor, üçlü zirve olacak

23 Şubat 2022 08:05 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 10:38
Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye'nin de yer alacağı üçlü zirve planlanıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halka sesleniş konuşması yaptı. Seferberliğe gerek olmadığını belirten Zelenskiy, yedek askerlerin çağırıldığını duyurdu. Zelenskiy, ayrıca BMGK üyelerinin Almanya, Ukrayna ve Türkiye arasında üçlü zirve planladığını, Erdoğan’ın da zirveyi desteklendiğini söyledi.

Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye'nin de yer alacağı üçlü zirve planlanıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halka sesleniş konuşması yaptı. Seferberliğe gerek olmadığını belirten Zelenskiy, her türlü senaryoya hazır olmak adına yedek askerlerin göreve çağırıldığını duyurdu.

Ulusa sesleniş konuşmasında Zelenskiy, "Rusya tarafından Donetsk ve Lugans Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları kabul edildi. Aralarında imzalanan sözde anlaşmalar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna toprağı olan Donbas’a girmesinin önü açıldı. Bu kararla Rusya Minsk anlaşmalarından çıkmış oldu” dedi.

ERDOĞAN ZİRVEYİ DESTEKLİYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin Almanya, Türkiye ve Ukrayna arasında bir zirve düzenlenmesi konularında çalıştığını belirten Zelenskiy, “Erdoğan da bu zirveyi destekliyor. Partnerlerimizin Rusya’ya karşı yaptırım seçeceğinden başka alternatif olmadığını bilmelerinden mutluyum.” diye konuştu.

YEDEK ASKERLERİ ORDUYA ÇAĞIRDI

Genel seferberliğe gerek olmadığını belirten Zelenskiy, “Ancak ben Ukrayna Silahlı Kuvvetleri başkomutanı olarak yedek askerlerin çağırılmasına ilişkin kararname imzaladım. Sayın Ukraynalılar! Barış yanlısı Ukrayna halkı, biz sessizlik istiyoruz. Eğer bugün susarsak yarın yok oluruz. Yaşasın Ukrayna!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN-ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan son gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile de telefonda görüştü. Görüşme, Erdoğan'ın Afrika turunun ikinci durağı Senegal’de gerçekleşti. Erdoğan, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin Olağanüstü Toplantısında açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti. Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti. Görüşmeyi Ukrayna Lideri Zelenksiy ise sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yaptığı paylaşımda, Rusya'nın son provokatif kararları konusunda Ukrayna'nın tutumunu desteklediği için Türkiye’ye şükranlarını iletti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...