Tgrt Haber

Zelenskiy'den Putin'in nükleer tehdidine dair uyarı: Dün blöftü bugün gerçek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CBS News
26 Eylül 2022 16:38 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 17:10
Zelenskiy'den Putin'in nükleer tehdidine dair uyarı: Dün blöftü bugün gerçek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer tehdidinin bir blöf olduğunu düşünmediğini, tüm dünyanın Rusya'ya baskı yapmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kısmi seferberlik ilan ettiği sırada ''Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse, Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil'' diyerek tüm dünyaya nükleer korkusu yaymak istedi. Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Putin'in nükleer tehditi hakkında CBS News'e açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, ''Putin'in blöf yaptığını düşünmüyorum. Belki de dün blöftü. Şimdiyse gerçek olabilir'' diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

''Putin bütün dünyayı korkutmak istiyor. Bunlar nükleer şantajın ilk adımları… Putin'e baskı yapmayı sürdürmeli ve devam etmesine izin vermemeliyiz.''

Zelenskiy, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki Rusya'ya katılım için düzenlenen sahte referandum hakkında ise 'Putin'in bu savaşı bitirmeye niyeti olmadığını' gösterdiği değerlendirmesinde bulundu. İlhakın, diplomatik müzakerelerin devam etmesini 'imkansız' hale getireceğini söyleyen Ukraynalı lider, ''Putin bunu çok iyi biliyor. Bu konuda kamuoyu önünde açıklama yapmıştım. Bence bu, Putin'in savaşı bitirmeyeceğini gösteren çok tehlikeli bir sinyal.'' dedi.

NASAMS TESLİM ALINDI

Ukrayna'ya yapılan askeri yardımların sürmesinin hayati önem taşıdığını savunan Ukrayna Devlet Başkanı, NASAMS (National/Norwegian Advanced Surface to Air Missile System/Norveç Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi) hava savunma sisteminin teslim alındığını da duyurdu.

ZELENSKİY'DEN UKRAYNA HALKINA SÖZ

Zelenskiy ayrıca dünkü ulusa sesleniş konuşmasında tüm ülkenin kurtarılacağını söyledi. Ukrayna birliklerinin istila altındaki Herson ve Donbas'ta kontrolü tekrar sağlayacağının sözünü veren Zelenskiy, "Her katil ve işkenceci, Ukraynalılara yaptıklarından dolayı adalete teslim edilecek" dedi.

Kaynak: CBS News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...