Tgrt Haber

Ukrayna lideri Zelenskiy'den savaş çağrısı! Tarih verip halkına seslendi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2022 23:03 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 00:09
Ukrayna lideri Zelenskiy'den savaş çağrısı! Tarih verip halkına seslendi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin bağımsızlık günü yaklaşırken dikkat çeken açıklamalarda bulundu. şubat ayından bu yana Rus ordusunun işgali altında olan Ukrayna'nın zafer kazanması için halkına seslenen Zelenskiy, "Ukrayna'nın zaferi için hala savaşmamız gerekiyor. Tüm halkımız için savaşalım" dedi.

Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, Ukrayna'nın bağımsızlık günü​ yaklaşırken yayınladığı mesajında savaş çağrısı yaptı.

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇOK ÖNEMLİ"

Rusya-Ukrayna savaşı​ devam ederken, Volodimir Zelenskiy Ukrayna'nın bağımsızlık günü yaklaşırken yeni bir video mesaj yayınladı. Önümüzdeki haftanın Ukrayna için çok önemli olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Devletimiz için, bizim için çok önemli olan yeni haftaya aktif olarak hazırlanıyoruz. Önümüzde Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü var. Bu yıl gerçekten çok özel. Bu yıl, işgalin geçici olduğu ve Ukrayna'nın geri döndüğü tam anlamıyla hissedilebilir" ifadelerini kullandı.

"TÜM HALKIMIZ İÇİN SAVAŞALIM"

Ukrayna'nın zafere ulaşması gerektiğini söyleyen Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman dürüstçe söylüyoruz. Ukrayna'nın zaferi için hala savaşmamız gerekiyor, hala çok şey yapmamız gerekiyor ve ne yazık ki acıya da katlanmamız gerekiyor. Ukraynalılar kendileriyle, ülkeleriyle ve kahramanlarıyla gurur duyabilirler. Birlikte kalalım ve birbirimize yardım edelim. Yok edilenleri geri getirelim. Tüm halkımız için savaşalım. Ve bugün Ukrayna'yı temsil edenleri neşelendirelim. Kendimize ve Ukrayna'ya inanın." 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...