Tgrt Haber

Ukrayna Ordusu Bayraktar TB2'nin imha görüntülerini paylaştı: Rus Konvoyunu böyle vurdu

27 Şubat 2022 12:14 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 15:10
Ukrayna Ordusu Bayraktar TB2'nin imha görüntülerini paylaştı: Rus Konvoyunu böyle vurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde tüm gözlerin çevrildiği Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'den ilk görüntüler geldi. Ukrayna Ordusu, dün Kerson bölgesinde imha edilen Rus konvoyuna saldırı görüntülerini paylaştı ve operasyonun Bayraktar TB2 ile yapıldığını resmen doğruladı.

Rusya'nın işgal girişimi 4. gününde de çatışmalarla sürerken gelen son dakika haberine göre, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin fiilen kullanıldığı ilk kez resmiyet kazandı. Ukrayna Kara Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı, dün Herson bölgesinde imha edilen Rus askeri konvoyonun Bayraktar TB2 ile imha edildiğini duyurdu. 

'CEHENNEME HOŞ GELDİN'

Ukrayna Silahlı Kovvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Herson'da Bayraktar TB2 kamerasından, Rus zırhlıların vurulduğu anı paylaştı. Zalujnıy paylaşımda, 'Hayat veren Bayraktar neler yapıyor! Cehenneme hoş geldin' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Ordusu Bayraktar TB2'nin imha görüntülerini paylaştı: Rus Konvoyunu böyle vurdu

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntüleri yayınladı. Paylaşımda, 'Ukrayna Genelkurmay Başkanı - Maşallah Bayraktar TB2 SİHA'larına' ifadelerine yer verildi.

Dün paylaşılan görüntülerde Rus zırhlı araçlarının ağır hasar aldığı ve kullanılmaz hale geldiği görülmüştü. Ermenistan ve Suriye'de Bayraktar SİHA ile yapılan operasyonlardaki görüntülerle benzerlik dikkat çekmişti. 

Öte yandan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Herson kentinde, Bayraktar TB2 SİHA’ları ile giren Rus konvoyunun imha edildiğini duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı da sabah saatlerinde Rusya’ya ait çok sayıda hava aracının yanı sıra yakıt ve yağ taşıyan bir yük treninin Bayraktar TB2 ile imha edildiğini açıkladı. 

Ukrayna Ordusu Bayraktar TB2'nin imha görüntülerini paylaştı: Rus Konvoyunu böyle vurdu

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun gün boyunca üç Su-30 ve iki Su-25 savaş uçağı, 11 helikopter ve iki İl-76 nakliye uçağı kaybettiği belirtilmişti. Rus ordusuna ait hava araçlarının, Su-27’lerin yanı sıra S-300 ve Buk M-1 hava savunma sistemleri ile imha edildiği vurgulanan açıklamada, akaryakıt taşıyan bir yük treninin ise Bayraktar TB2 SİHA ekibinin başarılı çalışmasıyla imha edildiği kaydedilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...