Tgrt Haber

Ukrayna ordusu Rus konvoyunu imha etti! Görüntüler Bayraktar TB2'yi akıllara getirdi

26 Şubat 2022 14:15 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 18:09

Yoğun çatışmaların yaşandığı Ukrayna’nın Herson bölgesinde, Rus askeri konvoyu Ukrayna kuvvetleri tarafından imha edildi. Zırhlı araçların paramparça olduğu görüntüler, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'yi akıllara getirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm şiddetiyle 3'üncü gününde de devam ediyor. Ukrayna askerleri halkıyla birlikte Rusya askerlerine karşı bağımsızlık mücadelesi veriyor. Ukrayna’nın doğusunda bulunan Herson bölgesinin ele geçirildiği haberlerinin ardından, Rus askeri konvoyunun imha edildiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Şoke eden görüntülerde araçların kullanılmaz hale geldiği dikkat çekiyor.

Görüntüler, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin Suriye ve Ermenistan'daki operasyonlarını akıllara getirdi. Türk sihasının saldırıda kullanılmış olabileceği belirtildi. 

Rus işgalinin üçüncü gününde Ukrayna pek çok şiddet olayına sahne oluyor. Rusya ordusu saldırılarını Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi devirmek için Kiev’de yoğunlaştırdı. Kiev’de yaşayan halk gece de dahil olmak üzere sığınaklara saklandı. Öte yandan sivillerini öldürmediğini iddia eden Rusya ordusu, bugün Kiev'in Lobanovskiy Mahallesi'ndeki çok katlı apartmanı füzeyle vurdu. Ayrıca Rus askerleri, ülkenin Melitopol kentindeki bir hastaneye saldırdı. Saldırılar devam ederken Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırdı, Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

13 KAHRAMAN ASKER

Ukrayna askerleri, ülkelerinde Rus ordusunun ilerleyişini durdurmak için direnişini sürdürürken iç yakan hikayeleri de arkalarından bırakıyor. Rus ordusu Karadeniz'deki küçük bir ada olan Yılan Adası'nı işgal ederken 13 asker hayatını kaybetmişti. Genç askerin son sözleri "Defol git Rus savaş gemisi" oldu ve ardından Rusya gemisinden ateş açıldı.  Zelenski, bu kahramanlığından ötürü askere kahramanlık nişanı verileceğini açıkladı.

KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU

Benzer bir hikaye de Azak Denizi'nin kıyısında yaşandı. Kırım ve Ukrayna ana karası arasında geçişleri sağlayan Henichesk Köprüsü'nü Rus ordusunun kullanmasını engellemeye çalışan ordu mühendisi Vitaly Skakun, köprüyü kendisiyle birlikte havaya uçurdu. Özel Kuvvetler bünyesinde görevli askerler, Rus ordusunun lojistik sıkıntılar yaşaması için bazı bölgelerde köprüleri patlatıyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...