Tgrt Haber

Zelenskiy çok kızdı! Ukrayna ordusundaki yolsuzluk ayyuka çıktı: Görevden alınacaklar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ağustos 2023 21:18 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 21:35
Zelenskiy çok kızdı! Ukrayna ordusundaki yolsuzluk ayyuka çıktı: Görevden alınacaklar

Ukrayna ordusunda askere alım sisteminde yolsuzluk yapıldığı ortaya çıktı. Bu olaya çok sinirlenen Volodimir Zelenksiy, tüm bölgelerin askeri komiserlerini görevden alacaklarını duyurdu.

Rusya​'nın aralarında sivillerin de yaşadığı birçok bölgeye saldırıları devam ederken Ukrayna​ ordusunda askere alım sisteminde yolsuzluk​ yapıldığının ortaya çıkması büyük şaşkınlığa neden oldu.

Yolsuzluk ve rüşvet​ olayına çok sinirlenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Askerlik şubesi yetkilileri hakkında toplam 112 ceza davası, 33 şüphe var. Aldığımız kararlarla tüm bölgelerin askeri komiserlerini görevden alıyoruz” ifadesini kullandı.

"VATANA İHANETİN NE OLDUĞU BİLEN ASKERLER YÖNETMELİ"

Bu sistemin, savaşın tam olarak ne olduğunu, savaş sırasında sinizm ve rüşvetin neden vatana ihanet olduğunu anlayan insanlar tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Askere alma sistemi, cephede bulunmuş veya sağlıklarını kaybettikleri için siperde bulunmayan ancak onurlarını koruyan ve sinizmi olmayan askerlere emanet edilebilir” değerlendirmesini yaptı.

RÜŞVET ALDIKLARI TESPİT EDİLDİ

Yerel basındaki haberlere göre, geçen ay bazı bölgelerin askeri komiserlerinin askere alım sürecinde görevi kötüye kullandığı ve rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı.

Gazeteciler, Odessa Askeri Komiseri Yevgeniy Borisov'un İspanya'da pahalı mülkiyeti ve lüks arabaları olduğunu ortaya çıkarmasının ardından Borisov, vatandaşlara askerlik​ yapmaya uygun olmadığını gösteren belge satma şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...