Tgrt Haber

Ukrayna, Rusya'nın 24 İHA'sını imha etti

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Aralık 2023 11:03 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 11:04

Rus ordusu Kiev'e insansız hava araçlarıyla yeni saldırılar başlattı. Rusya'ya ait 24 adet "Şahed" tipi insansız hava aracı Ukrayna ordusu tarafından havada imha edildi.

Ukrayna​ ordusu Rusya​'nın saldırılarına karşılık veriyor. Ukrayna ordusunun, Rusya'ya ait 24 "Şahed" tipi insansız hava aracını (İHA) imha ettiği bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde Ukrayna topraklarına İHA​'lar ile saldırılar düzenlediği belirtildi.

İMHA EDİLDİLER

Açıklamada, toplam 28 "Şahed" tipi İHA'dan 24'ünün Ukrayna savunma kuvvetlerince havada imha edildiği bildirildi. Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko ise Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, gece saatlerinde Kiev'e yönelik İHA saldırısının düzenlendiğini kaydetti.

Ukrayna, Rusya'nın 24 İHA'sını imha etti

Saldırının "Şahed" tipi İHA'lar ile gerçekleştiğini aktaran Popko, Kiev'in Solomyansk semtinde çok katlı bir binada yıkımın meydana geldiğini ve yangının çıktığını kaydetti.

Popko, söz konusu semtteki saldırı sonucu iki kişinin yaralandığını aktardı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...