Tgrt Haber

Ukrayna Rusya'nın 4 nakliye uçağını vurdu! İHA saldırısı karşılıksız kalmadı

30 Ağustos 2023 09:02 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 09:11
Ukrayna Rusya'nın 4 nakliye uçağını vurdu! İHA saldırısı karşılıksız kalmadı

Rusya'ya gece saatlerinde İHA saldırısı gerçekleştirildi. Pskov Havalimanı'nda bulunan 4 nakliye uçağı vuruldu. Ukrayna'nın saldırısına karşılık Rusya da Ukrayna'nın 4 askeri botunu imha etti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna bir süredir atağa geçti ve hedefine Rusya'yı aldı. Rusya'nın kuzeybatısında bulunan Pskov kentindeki havalimanını Ukrayna'nın İHA​'ları vurdu. Saldırıda dört nakliye uçağı hasar gördü.

İHA'ların hava savunma araçları tarafından düşürüldüğü açıklandı. Pskov Havaalanı'na yönelik saldırının üzerine Moskova'daki Vnukovo Havalimanı ve çevresinde hava sahası kapatıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Karadeniz'de Ukrayna'ya ait, toplam 50 kişilik çıkarma gruplarının bulunduğu 4 askeri botun imha edildiğini açıkladı.

 

Kaynak: TASS
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...