Tgrt Haber

Ukrayna Rusya'nın hava üssünü vurdu: 3 askeri personel öldü

26 Aralık 2022 10:59 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 11:16

Rusya'nın Saratov kentinde bulunan Engels Askeri Hava Üssü'ne İHA saldırısı gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıda 3 askeri personelin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna, Rusya'nın Saratov kentindeki Engels Askeri Hava Üssü'nü İHA​ ile hedef aldı. Saldırı​ nedeniyle bölgede sirenler çalarken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı itfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığı, alçak irtifada uçan İHA'nın yerel saatiyle 01.35'te hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü ifade edildi. İHA parçalarının üsse düşmesi sonucu 3 personelin hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna tarafından ise saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Rusya, Engels Askeri Hava Üssü'nü Ukrayna’nın çeşitli noktalarına uzun menzilli füze fırlatmak için kullanıyor.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Sosyal medyada gece saatlerinde Engels Askeri Havalimanı'na ait olduğu belirtilen bölgede patlamalar meydana geldiğine dair uzaktan çekilmiş görüntüler paylaşılmıştı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, 5 Aralık'ta Ukrayna'nın İHA'lar ile Rusya'ya ait Dyagilevo ve Engels askeri havaalanlarına düzenlediği saldırılarda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin yaralandığını bildirmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...