Tgrt Haber

Ukrayna ordusu Rus kuvvetlerini savuruyor! Rusya’nın bilançosu artıyor

25 Şubat 2022 04:05 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 04:24
Ukrayna ordusu Rus kuvvetlerini savuruyor! Rusya’nın bilançosu artıyor

Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların çağrısı sonrası Putin ‘barış gücü operasyonu’ emrini vererek Ukrayna topraklarına girdi. Sivil-asker ayırt etmeksizin ülkenin her bölgesine bomba yağdıran Rus ordusuna karşı Ukrayna topraklarını adeta canını dişine takarak savunuyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklama işgalin ilk gününde Rusya’nın kayıplarının 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna krizi ‘işgal’ ile birlikte zirveye ulaştı. Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların çağrısı sonrası Kremlin harekete geçti Rusya Devlet Başkanı Putin ‘barış gücü operasyonu’ emrini verdi. Ukrayna sınırına on binlerce asker konuşlandıran Rusya Ukrayna’yı işgal ederek ülkenin farklı noktalarına bomba yağdırdı.

ÜLKE GENELİNDE SEFERBERLİK

Ukraynalı onlarca asker ve sivil hayatını kaybederken ‘savaşın’ gölgesinde binlerce kişi yerleşim yerlerini terk etti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in çağrısı üzerine bazı Ukraynalılar askeri birliklere akın ederken ülkede seferberlik ilan edildi.

RUS ORDUSUNA DARBE İNDİRDİLER

Rusya’nın işgali karşısında adeta canını dişine takarak ülkesini savunan Ukraynalılar Rus ordusunu savurmaya çalışıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy Rusya'nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini açıkladı.

5 BÖLGEDE SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Rusya'nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini belirten Zalujnıy, Ukrayna ordusunun Harkiv, Herson, Sumi, Ahtırku ve Siverske bölgelerinde savaşmaya devam ettiğini aktardı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...