Tgrt Haber

Ukrayna Savunma Bakanlığına Rus hackerler saldırdı

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2022 22:40 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 23:28
Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde askeri operasyon ihtimali zayıfladı

Rusya ve Ukrayna arasında yumuşama emareleri gösteren askeri kriz geri planda ekonomi, siyaset ve teknoloji alanında sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı, sistemleri siber saldırıya uğradı. Saldırının arkasında Rusya'nın olduğu düşünülüyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde askeri operasyon ihtimali zayıfladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna sınırındaki bazı birliklerini geri çektiklerini açıklayarak krizinin yumuşamasını sağlasa da arka planda mücadele devam ediyor.

SALDIRININ ARKASINDA RUSYA VAR

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri ve Privatbank ile Oşadbank'ın internet bankacılığı sistemleri siber saldırıya uğradı.

Ukrayna Stratejik İletişim Merkezinden yapılan açıklamada, saldırının arkasında Rusya'nın olabileceği iddia edildi.

BANKACILIK SİSTEMİ DE HEDEFTE

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet sitelerinin siber saldırıya uğradığı, saldırı nedeniyle Privatbank ile Oşadbank'ın internet bankacılık servislerinin de sorun yaşadığı aktarıldı.

Ukrayna'da 14 Ocak'ta da Dışişleri Bakanlığının da aralarında bulunduğu bazı bakanlıkların internet siteleri siber saldırıya uğramıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...